Wandelcoaching

Ga jij voor meer plezier en vitaliteit. Kom in beweging!

Het werkterrein van de wandelcoach is de natuur. Door de natuur in te gaan wordt er een extra dimensie toegevoegd aan een coachtraject. De natuur is een prachtige omgeving om te ontspannen, tot rust te komen en te genieten. Doordat we naast elkaar lopen ga je, makkelijker dan bij gesprekstherapie, je concentreren op datgene wat er in jouw lichaam gebeurt. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Er ontstaan nieuwe inzichten. Je gaat ervaren en ontdekken hoe dingen anders kunnen op een manier die voor jou prettig voelt. Je leert deze nieuwe ervaringen toe te passen in je dagelijks leven.

Net zoals bij coaching wordt lichaamstaal en lichaamswerk gecombineerd met gesproken taal. Door te werken met het lichaam in houding en beweging, kom je in contact met onbewuste geblokkeerde delen van jezelf. Het werkt daardoor effectiever dan alleen gesprekstherapie.


Positieve effecten van (wandel)coaching

 • Je gaat ervaren welk positief effect de natuur heeft op jouw welbevinden
 • Je zintuigen worden gestimuleerd waardoor "een vol hoofd" tot rust komt
 • Je gaat ontspanning en nieuwe energie ervaren
 • Je gaat jouw kwaliteiten (her)ontdekken
 • Je gaat luisteren naar je eigen gevoel
 • Je leert grenzen stellen en deze bewaken
 • Je gaat je zelfkennis en zelfvertrouwen vergroten
 • Je gaat ontdekken waar jij pretlichtjes van krijgt


Kennismaken

Voor een succesvol traject vind ik het belangrijk vind dat er een wederzijdse klik aanwezig is. Daarom ben je van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ben je daardoor enthousiast geraakt? Dan maken we een afspraak voor een intake in de praktijkruimte. Op basis van de uitkomsten van dit gesprek, plannen we vervolgens de start van de wandelcoaching. Vanaf dat moment volgen we al wandelend het natuurlijk proces waardoor je ontspanning, meer zelfvertrouwen en nieuwe energie ervaart.


Waar 

Op een nader te bepalen rustige locatie in de natuur.


Wanneer

Dagen Tijden
Maandag  10.00 - 18.00 uur                                               
Dinsdag               10.00 - 18.00 uur        
Woensdag        13.00 - 18.00 uur
Donderdag  10.00 - 18.00 uur      


Ben je geïnteresseerd, maar komen bovenstaande mogelijkheden jou niet uit? Geen probleem. Na overleg vinden we meestal een passende oplossing. Neem daarom gerust contact op.


Tarief

Voor een wandelcoachsessie (psychosociaal consult) wordt € 70,- per uur berekend. Een sessie duurt ongeveer twee tot drie uur. Per sessie wordt een maximum tarief van € 150,- gehanteerd. (Voor het derde uur wordt € 10,- berekend.)

Eventuele vergoedingen 2022

Psychosociale therapie kan worden vergoed door de zorgverzekering. De zorgverzekeraar stelt wel eisen aan de vorm van de behandeling.


Voorwaarden

Cliënten kunnen doorgaans vergoeding voor psychosociale zorg/hulpverlening krijgen als er wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

 • De cliënt heeft een aanvullend pakket met vergoeding voor alternatieve/ complementaire geneeskunde of alternatieve zorg.
 • De therapeut of psychosociale hulpverlener is aangesloten bij een beroepsvereniging die door de zorgverzekeraar van de cliënt wordt erkend.

Body and Mind Wellness Coaching is aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging Integrale Vitaliteit (VIV). Bij deze beroepsvereniging wordt de psychosociale hulpverlening erkend door:

 • CZ - groep
 • VGZ - groep
 • ONVZ
 • Zilveren Kruis


Wij adviseren je voordat je met de therapie begint, contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar en vooraf te informeren of de nota vergoed wordt. Zorgverzekeraars kunnen soms nog aanvullende voorwaarden hanteren. Het is daarom altijd verstandig om de polis of zorgverzekeraar te raadplegen. Uiteraard ligt de vergoeding en de hoogte hiervan aan de afgesloten polis.


Disclaimer

Het bovenstaande overzicht is bedoeld als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraar. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.  Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten of onjuistheden. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar.